Heb je vragen? Bel ons op 0413-330752

Zorgbox ondersteunt bij palliatieve zorg thuis

Zorgbox ondersteunt bij palliatieve zorg thuis

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis te overlijden als dit mogelijk is. Het voelt vaak beter om deze emotionele periode van ongeneeslijk ziek zijn in de vertrouwde thuisomgeving door te brengen. Hier kan het gewone leven zo veel mogelijk doorgaan en is de drempel voor bezoek het laagst. De verzorging thuis kan dan ook gegeven worden door een bekend gezicht, zoals je partner, kinderen, andere familieleden of vrienden.

Er zitten echter ook belastende kanten aan thuis sterven. Deze zorgintensieve periode kan emotioneel en fysiek zwaar zijn voor mantelzorgers en ook zijn de hulpmiddelen die meestal nodig zijn voor een optimale verzorging niet in huis. Om hierin tegemoet te komen, is er nu de Palliatieve Zorgbox.

Ondersteuning bij palliatieve zorg thuis

De inhoud van deze zorgbox is samengesteld in samenwerking met mantelzorgers en (thuis)zorgprofessionals. In onze palliatieve box zijn de belangrijkste hulpmiddelen voor zorg in de laatste levensfase bij elkaar gebracht. De zorgmaterialen zijn overzichtelijk verpakt en voorzien van heldere gebruiksadviezen. Met de Palliatieve Zorgbox heb je in één keer alles in huis wat je nodig hebt, dus je hoeft niet in winkels op zoek te gaan naar de juiste spullen en kunt er snel en makkelijk mee uit de voeten.  

Overzichtelijke indeling en heldere gebruiksinstructies

Bij het openen van de doos kun je als mantelzorger onmiddellijk je weg vinden, ook als de verpleegkundige of thuiszorg er niet is. Dankzij de overzichtelijke indeling in de vakken mond-, lichaams- en haarverzorging en hygiëne vind je eenvoudig de zorgmiddelen die je nodig hebt. Omdat de informatie op de productverpakkingen soms te technisch is, zijn voor enkele producten speciale wikkels ontworpen met duidelijke uitleg in de vorm van tekst en illustraties. Zo is de gebruiksinstructie ook zonder medische kennis begrijpelijk.

Wat is palliatieve zorg en palliatieve terminale zorg?

Palliatieve zorg is de verzorging die wordt gegeven als genezen niet meer mogelijk is. Deze zorg is gericht op het vasthouden van de kwaliteit van leven door ondersteuning te geven waar nodig en ongemakken en klachten te voorkomen of verlichten. Dit kan bijvoorbeeld door te helpen bij het wassen van het lichaam en de verzorging van de haren als dit niet meer (helemaal) zelfstandig kan. Ook kun je denken aan de psychische verwerking, bijvoorbeeld door het bespreken van emoties.

Palliatieve zorg gaat over in terminale zorg wanneer er een eind komt aan de
levensverwachting en deze nog 3 maanden of minder is. Omdat de
gevolgen van de ziekte steeds groter worden, zal steeds meer sprake zijn van
verzorging die gericht is op het verlichten van pijn en ongemakken en het
verminderen van angst en sombere gevoelens. In deze emotionele periode
worden vaak ook herinneringen opgehaald en spelen er zingevingsvragen. Dit kan steun bieden en bijdragen aan een betere verwerking.

Palliatieve box om mantelzorgers te ontzorgen

Onze Palliatieve Zorgbox is samengesteld om ondersteuning te geven bij de
verzorging in de laatste levensfase en om de mantelzorger te ontzorgen. Veel
zorgmaterialen zijn ook in de palliatieve fase erg bruikbaar, dus wanneer genezing niet meer mogelijk is. De palliatieve box van CareBoxCompany helpt je om de beste zorg te geven tijdens die emotionele en belangrijke periode met iemand die dicht bij je staat.

De producten in de box zijn ook ideaal bij intensieve verzorging in de thuisomgeving. Zo kun je de box gebruiken als je minder mobiel bent, voor iemand zorgt die bedlegerig is of op zoek bent naar meer comfort en gemak bij de dagelijkse verzorging. De box kan dan helpen om de zelfredzaamheid te vergoten. 

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Waar ben je naar op zoek?

Je winkelmandje