Het kraampakket van CareBoxCompany

Het CBC Kraampakket is een compleet basispakket met praktische verzorgingsproducten die je voor, tijdens of na je bevalling kunt gebruiken. Het kraampakket bestaat uit totaal 12 praktische verzorgingsproducten voor zowel moeder als kind en dien je 6 tot weken voor je bevalling in huis te hebben.

Wat zit er in het basis Kraampakket van CareBoxCompany?

 • - Matrasbeschermer (1 stuks)
 • - Kraammatras (1 stuks)
 • - Onderleggers (8 stuks)
 • - Steriele hydrofiele gaaskompressen (16 stuks)
 • - Steriele non-woven gaaskompressen (10 stuks)
 • - Cordring (1 stuks)
 • - Kraamverband (20 stuks)
 • - Maandverband (20 stuks)
 • - Verbandwatten (1 stuks 50gr)
 • - Flesje alcohol ( 1 stuks 120ml)
 • - Flacon desinfecterende handgel (1 stuks 100ml)
 • - Stretchbroekje (1 stuks)
Bestel nu bij Shopvoorgezondheid.nl

De CBC matrasbeschermer is ideaal gedurende de weken voor en tijdens de bevalling. Ook geschikt bij lichte incontinentie. De matrasbeschermer wordt overdwars in het bed onder het laken gelegd, zodat alleen de billen op de beschermer rusten.

Je kan in week 36 van je zwangerschap je kraambed opmaken. Door je kraambed tijdig op te maken, bescherm je jouw matras tegen doorlekken wanneer ’s nachts je vliezen breken. Je kunt ook de onderleggers gebruiken als extra bescherming bij het opmaken van het kraambed.

Het CBC kraammatras wordt tijdens je bevalling gebruikt, hierna kan je overgaan op de onderleggers. Het kraammatras heeft een groot absorberend vermogen en een extra instopstrook.

De steriele hydrofiele gaaskompressen kan de verloskundige of kraamzorg gebruiken bij eventueel medische ingrepen zoals inknippen en het steriel afdekken van de wond.

De steriele non-woven gaaskompressen zijn bedoeld voor het steriel afdekken van het naveltje en eventueel het voorzichtig schoonmaken van oortjes en oogjes.

Een CBC onderlegger gebruik je voor het opvangen van bloed en vruchtwater bij een thuisbevalling. De onderlegger beschermt het matras. Plaats de onderlegger in ruitvorm op het matras op de plek waar het onderlichaam zich op het matras bevindt.  De onderlegger kun je ook gebruiken na de bevalling wanneer er sprake is van navloeien. Ook de verloskundige en de kraamverzorgster maken gebruik van de onderlegger bij het uitvoeren van controles bij de moeder.

Onze onderleggers hebben een hoog absorptievermogen en zijn voorzien van een vochtverdelende tissuelaag. Hierdoor wordt het vocht regelmatig over de onderlegger verspreid.

*Wanneer je niet thuis bevalt, kan je de onderlegger ook altijd als extra bescherming op je bed leggen.

Op advies van verloskundigen vind je in het CBC basis kraampakket een cordring. De cordring is een babyvriendelijke methode voor het afklemmen van de navelstreng en dient als alternatief voor de klassieke navelklem. De cording is zo klein dat deze niet in de weg zit bij de verzorging van de baby maar wel het gebruiksgemak heeft van de klassieke klem.

De cordring wordt bij een thuisbevalling gebruikt en mag enkel door de verloskundige worden toegepast.

Voor het reinigen van instrumenten gebruikt de kraamverzorgster het flesje alcohol in combinatie met de verbandwatten. De verbandwatten zijn gemaakt van gemengde katoenen en viscose vezels. Ze worden ook gebruikt bij reiniging en desinfectie van de huid.

Voor de opvang van het eerste hevige bloed- en vochtverlies
na je bevalling gebruik je het CBC kraamverband. Het kraamverband heeft een absorberende kern en een beschermende onderlaag om doorlekken tegen te gaan en is voorzien van een hechtstrip zodat het goed op z’n plaats blijft
zitten.

Wanneer het bloedverlies minder wordt, gebruik je het CBC
maandverband
. Het maandverband biedt volledige bescherming tijdens de normale menstruatie. Het maandverband is anatomisch gevormd en heeft een hoog absorptievermogen. Het maandverband is voorzien van een hechtstrip en beschermende onderlaag.

Om het kraamverband en/of maandverband op zijn plek te
houden zit er een stretchbroekje in het kraampakket.

Bestel nu bij Shopvoorgezondheid

Waar ben je naar op zoek?

Je winkelmandje