Heb je vragen? Bel ons op 0413-330752

Vragen over garantie

Kan ik mijn product ruilen?

Het verkeerde product besteld of toch iets anders gezien? Geen probleem: bij Careboxcompany heb je maar liefst 30 dagen de tijd om te beslissen of je het product wil houden. Wil je om wat voor reden dan ook het product ruilen? Neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag om zo snel mogelijk het product om te ruilen voor het juiste product.

Let op: voordat wij een vervangend product kunnen toesturen, vragen wij om eerst het product dat je wilt omruilen naar ons terug te sturen. Als je het trackingnummer van de retourzending aan onze klantenservice doorgeeft of zodra de retourzending bij ons is binnengekomen, versturen wij je nieuwe bestelling.

Wat houdt de wettelijke garantie in?

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Werkt het product niet (meer) en valt het binnen de garantieperiode? Dan lossen wij het graag voor je op. Neem contact met ons op om de garantieprocedure op te starten.

Hoe lang heb ik garantie?

Elk product heeft een andere garantietermijn volgens de fabrieks- of verkopersgarantie. Voor alle producten geldt natuurlijk altijd de wettelijke garantieperiode. Heb je een vraag over de garantie? Neem gerust even contact met ons op!

Kan ik mijn bestelling gratis retourneren?

Ja, binnen Nederland en België is retour sturen gratis als je onze retourprocedure volgt. Voor andere landen geldt retourneren op basis van eigen kosten en eigen risico. Deze voorwaarden gelden zowel wanneer je het product terugstuurt binnen de garantieperiode als binnen de zichttermijn (30 dagen).

Klachtenprocedure

Ben je ondanks onze inspanningen toch niet tevreden? Laat het ons weten. Onze klantenservice probeert dan samen met jou een oplossing te vinden. Wij staan voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 en 17:00 uur. Bel ons op 0413-330752 of stuur een e-mail naar service@careboxcompany.nl.

Heeft de klantenservice je toch geen passende oplossing kunnen bieden? Dan kun je schriftelijk een klacht indienen bij CareBoxCompany. Stuur je klacht onder vermelding van je naam, adres, woonplaats en bestelnummer naar:

CareBoxCompany
T.a.v. afdeling klachten
Koperslagerstraat 20
5405 BS Uden

Binnen 5 werkdagen na ontvangst van je bericht sturen wij een inhoudelijke reactie op de door jou ingestuurde klacht.

Geschillencommissie

Ben je niet tevreden met de afhandeling van je klacht? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Webshop: Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag.

Ook kun je altijd contact opnemen met de Stichting Webshop Keurmerk, waar wij bij zijn aangesloten. Of dien je klacht in via het Europees ODR Platform.

Waar ben je naar op zoek?

Je winkelmandje